#громадськемісце Світло не вимикатимуть користувачам з 80% власної електроенергії: рішення уряду #луганськ #lugansk #луганск

«Укроборонпром» увійшов до 50 найкращих оборонних компаній за версією порталу Defense News, посівши 49-те місце. Торік концерн здобув 65-те місце, тож у 2024 році йому вдалося піднятися одразу на 16 сходинок.

Про це повідомляє міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

З сотні найбільших оборонних компаній світу саме «Укроборонпром» зростає найшвидше. Його виручка за 2023 рік виросла на 72% до 2,2 млрд доларів. Показники першого півріччя 2024-го свідчать, що «темп тримаємо й у цьому році», додав міністр.

«Звичайно, жоден рейтинг не є нашою ціллю сьогодні, і спричинений цей бурхливий розвиток, на жаль, критичною необхідністю», — наголосив він.

Камишін додав, що ціль усієї української оборонки одна — виробляти якомога більше зброї для Сил оборони, виробляти її якнайшвидше та максимально якісно, адаптуватися та модернізуватися, зокрема, щоб зберегти життя українських воїнів.

«Втім, дивлячись на цей рейтинг, ми бачимо: після перемоги саме оборонка стане одним з найважливіших експортних напрямків нашої економіки. Саме Україна стане новим арсеналом вільного світу», — заявив міністр.

Читати також: Литовські дрони пройшли успішне випробування в Україні

Про український оборонно-промисловий комплекс

Наразі в Україні працюють 500 підприємств оборонно-промислового комплексу, серед яких чимало приватних компаній, а не лише державні підприємства. Загалом майже 300 тисяч людей залучені до виробництва українського озброєння.

ОПК виробляє вітчизняні снаряди, гармати, міномети, бронетехніку, протитанкові комплекси, системи РЕБ, морські дрони та багато іншого, як зазначав президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо про найбільшу за історію України ремонтну кампанію: енергетики готуються до опалювального сезону.

Фото: «Укроборонпром».

ДЖЕРЕЛО